droomenleef

Ik vind grote vreugde in de HEER, mijn hele wezen jubelt om mijn God. 

Jesaja 61 : 10

Você deseja

também?

​Verlang jij ernaar de vreugde te ervaren in je leven zoals beschreven in Jesaja? Wil jij ontdekken welke dromen God voor jou heeft? Verlang je naar bemoediging, herstel of bevrijding? 

Droom en Leef biedt een programma dat al veel mensen heeft aangeraakt en geïnspireerd. Centraal staat het verhaal van Jozef uit de bijbel. Veel situaties uit zijn leven zijn nu nog herkenbaar en spelen soms in ons eigen leven. Daardoor kunnen we ook nu nog veel leren van Jozef. Thema’s die aan de orde komen, zijn onder andere: identiteit, de rol van de man/vrouw, gezinsleven, verleidingen, Gods stem verstaan en vergeving.

‘Het is goed geweest
voor mijn huwelijk.’

Kar​in ​- deelnemer cursus 

Programma 

Het programma bestaat uit onderwijs in de grote groep, persoonlijke gesprekken in kleine groepjes en individuele persoonlijke verwerking door middel van creativiteit en gebed. Naast de voorbeelden uit het leven van Jozef delen de teamleden die het onderwijs geven ook lessen uit hun eigen leven. Al deze getuigenissen zijn persoonlijk en staan in direct verband met de thema’s van de studie.

Cursus of conferentie?
Het programma wordt op twee manieren aangeboden. Als conferentie of als cursus. Beiden bieden qua inhoud hetzelfde programma, maar de vorm verschilt:

Conferentie

Een conferentie duurt vier dagen. Deze vier dagen zet je apart voor God. Samen met andere deelnemers ben je in een speciaal ingerichte conferentieruimte, waar je even helemaal weg bent van de thuissituatie. 

Er is geen afleiding, je hebt de tijd om de diepte te zoeken. Onze ervaring leert dat een conferentie de grootste meerwaarde biedt. 

Cursus

De cursus kan verschillende vormen hebben. Bijvoorbeeld acht avonden en een weekend, of vier weken elke zaterdag. Een cursus is dus meer flexibel in opzet. 

Vaak wordt de cursus in de kerk of in een huiskringvorm gegeven, waardoor de kosten laag gehouden kunnen zijn. Om de diepgang te behouden maak je huiswerk uit in de cursusboek.  

Droom

Lees meer over het ontstaan van Droom & Leef!

© 2011 – 2019 Droom & Leef, ontwerp Beetje liefde